Булгур
Булгур - це висушені подрібнені зерна пшениці, які спочатку піддають термічній обробці, сушать, чистять від висівок, а потім подрібнюють до необхідного ступеня помелу. Крупа має горіховий аромат. Смак у неї дуже приємний, унікальний і абсолютно непорівнянний з будь-якими іншими злаками. Крім того, така крупа поживна і ситна.
Користь булгура для здоров'я людини полягає в його хімічному складі. Крупа має здатність покращувати роботу серцево-судинної системи. Ще булгур знижує рівень цукру в крові, а значить буде він корисний при цукровому діабеті. Крім того, злак покращує роботу нервової системи, що в свою чергу допомагає впоратися з безсонням, стресом і роздратованістю. Ще крупа бере участь у розщепленні жирів. Оскільки до складу булгура входить багато клітковини, крупа очищає кишечник від токсинів і різних продуктів розпаду, що вельми корисно для здоров'я організму.
До складу булгура входить досить багато калію і заліза - мінерали важливі для серця і судин. У крупі містяться складні вуглеводи, тому крупа ідеально підходить для дієтичного харчування.
Булгур використовують також в домашній косметиці. На його основі роблять скраби і маски для в'янучої шкіри.
Корисні властивості булгура мають місце в дієтах при схудненні: він швидко насичує і позбавляє від відчуття голоду. Однак порція булгура повинна бути помірною, оскільки така крупа досить калорійна. Поєднувати вживання злаку необхідно з фізичними вправами. Також корисними будуть страви з булгура для вагітних жінок і матерів, що годують, так як в складі продукту міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, які принесуть користь як молодій матусі, так і її малюкові при грудному вигодовуванні.
Поживна цінність.
Енергетична цінність в 100 г продукту:
- білки - 12,3 г;
- жири - 1,3 г;
- вуглеводи - 57,6 г.
- Калорійність - 342 Ккал.
Пакування
- 100 г - пакет дой-пак з zip-lock замком;
- 300 г - пакет дой-пак з zip-lock замком;
- 600 г - пакет дой-пак з zip-lock замком;
- 1000 г - пакет дой-пак з zip-lock замком.
Країна походження.
Туреччина.