Брусниця лист
Крім приємного смаку кисло-солодких ягід брусниці, корисними властивостями наділені листя рослини. Листя брусниці містять в складі: органічні кислоти, катехіни, дубильні речовини, вітаміни груп В і С. Завдяки такому багатому складу, листя застосовують як в народній медицині, так і в фармацеї. Сушені листя брусниці можна додавати в чай або готувати чисті відвари. Вони мають сечогінні та антисептичні властивості, посилюють фільтрувальну здатність нирок, знімають запальні процеси, борються з сечокам'яною хворобою. Також купити листя брусниці рекомендують при хронічних простатитах, циститах, остеохондрозі, артриті.
Умови зберігання.
Зберігати при температурі від + 3 ° С до + 20 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.