0

Макадамія. Король горіхів!

Дійсно, міцний горіх! Але зламати варто, тому як під твердою оболонкою ховається ядро ​​здоров'я і гастрономічного задоволення. Особливо, якщо ви притримуєтесь спортивної дієти. Це маленьке горіхове диво ідеально підходить в якості доповнення до повсякденного харчування чемпіона:

  • багаті цінними жирами: жирні кислоти Омега-3 і 6 захищають серце і покращують кровообіг;
  • магній допомагає при регенерації клітин;
  • залізо важливо для м'язів і енергетичного балансу;
  • незважаючи на високий вміст жиру, сирі ядра макадамії вважаються «зпалювачами жиру»,
  • високобілковий горіх - відмінний фітнес-делікатес.

Не тільки завдяки своїй винятковості горіх макадамія цілком справедливо вважається «королем горіхів». Виростає в східній Австралії, яка характеризується субтропічним кліматом. Його вирощування дуже складне, так само як і обробка. Через його чудовий тонкий смак, цей цінний товар з товстою шкаралупою, є одним з найважливіших експортних товарів в Австралії. Але сьогодні найдорожчий горіх в світі успішно вирощується і в інших субтропічних країнах.

Макадамия належить до сімейства срібних дерев. Сьогодні існує всього чотири види, з яких тільки два підходять для культивації. Плоди макадамії ростуть на висоті від шести до восьми метрів. Після збору врожаю йде період зберігання, який триває кілька місяців. За цей час вміст води в ядрі значно зменшується. Це полегшує розколювання дуже міцної шкаралупи макадамії.

Тільки через п'ять років після посадки дерево починає приносити плоди. Однак, дерева макадамії не дають пікових врожаїв, поки вони не досягнуть десятирічного віку. Між лютим і кінцем вересня, в залежності від області зростання, плоди макадамії досягають зрілості. Під час збору врожаю ніхто не зриває горіхи з гілки. Їх збирають із землі. Так розуміють, що горіхи досягли своєї оптимальної зрілості і придбали свій чудовий смаковий спектр.

На вигляд ядро ​​макадамії ніжно кремового кольору. Ядро досить велике - в діаметрі до 2 см. Маслянисто-солодкий смак, приємна мигдально-ванільна нотка цього хрусткого дива роблять його одним з найбільш вишуканих гастрономічних задоволень. Скептики аплодують стоячи спробувавши цей горіх.

Це самий жирний горіх на землі! Вдумайтеся - 76%! Але це не простий жир - це цінна композиція ненасичених жирних кислот. Це найприродніший спосіб знизити рівень холестерину. Макадамия захищає від серцево-судинних захворювань. Їх незамінні жирні кислоти, омега-6 і омега-3 є життєво важливими, і вважаються цінним захистом від згустків крові, що може привести до інсультів або серцевих нападів. Омега-3 жирні кислоти додатково захищають від серцевих аритмій.

Не тільки жирними кислотами багатий горіх. Це і високий вміст магнію (125 мг / 100 г) робить його незамінним продуктом для тих, хто хоче досягти високих рівнів спортивних результатів і швидко відновити свої м'язи. Це також вміст заліза (3,5 мг / 100 г). Що міститься калій (300 мг / 100 г) стабілізує баланс електроліту і тим самим прискорює регенерацію. Для боротьби з інфекцією після напруженого тренінгу або змагання вітамін Е (0,5 мг / 100 г) оскільки він є потужним антиоксидантом на клітинному рівні. Довгостроковий ефект на здоров'я людини забезпечує вміст фосфору (190 мг / 100 г), оскільки він підтримує реплікацію ДНК в якості речовини-носія генотипу.

Через свою дуже жорстку оболонку макадамія доступна в продажу без шкаралупи.