0

Горіхи - природне джерело здоров'я і бадьорості!

Недавні медичні дослідження показали, що горіхи можуть відігравати важливу роль в зниження ризику серцевих захворювань. В одному дослідженні вчені виявили, що люди, які вживали в їжу горіхи, на 25% менше страждали від серцевих захворювань, ніж ті, хто повністю уникав цього продукту. В іншому дослідженні жінки, які їли п'ять або більше унцій горіха в тиждень, мали на третину менше серцевих нападів, ніж ті, хто рідко або ніколи не їв горіхи. Аналогічні результати були виявлені у чоловіків.

Горіхи не містять холестерину і наповнені важливими поживними речовинами, включаючи білок і клітковину. Вони також є відмінним джерелом вітамінів, таких як фолієва кислота, ніацин і вітаміни E і B6, а також магній, мідь, цинк, селен, фосфор і калій.

Згідно з дослідженням «Горіхи як заміна вуглеводів в діабетичної дієті» (Diabetes Care, серпень 2011 року) дві унції (близько 56 грамів) горіхів щодня можуть поліпшити глікемічний контроль і сироваткові ліпіди у людей з діабетом типу 2.
Дослідники з Університету Торонто і шпиталю Св. Михайла контроліровали 117 осіб з діабетом типу 2, які були рандомізовані на 1 з 3 процедур протягом трьох місяців: близько 2 унцій змішаних горіхів, здорового контролю здоби або половини порцій приблизно 450 калорій на 2000 калорійну дієту. У групі з горіховим дозою спостерігалося значне зниження HbA1c, маркера контролю цукру в крові і ліпопротеїнів низької щільності (LDL), «поганого» холестерину. Дослідження показало, що вживання двох унцій горіхів щодня в якості заміни вуглеводів покращує рівень цукру в крові (глікемічний контроль) і «поганий» рівень холестерину.

У дослідженні, проведеному Гарвардською школою громадської охорони здоров'я, дослідники виявили значне зниження ваги, пов'язане зі збільшенням споживання горіхів (New England Journal of Medicine, червень 2011 року).