0

Чому важливо вживати в їжу сухофрукти?

Сушені фрукти являють собою поживну їжу і, особливо, хороше джерело харчових волокон, калію і фенольних сполук, які пов'язані з рядом переваг для здоров'я, включаючи зниження ризику серцевих захворювань, діабету і деяких видів раку.

Сушені фрукти забезпечують таку ж кількість клітковини, як свіжі фрукти. Одна столова ложка родзинок містить ту ж кількість вітамінів, що і 27 виноградин, може запобігти розладам травлення і може бути включена в рекомендований споживання фруктів і овочів протягом п'яти днів. Наукові дослідження показали, що родзинки є концентрованим джерелом антиоксидантів, які сприяють запобіганню росту бактерій, що викликають запалення і захворювання ясен.

Споживання певних сухофруктів показало, що вони мають важливі переваги для здоров'я, такі як поліпшення лактації, зниження рівня холестерину в сироватці і зниження ризику розвитку остеопорозу. Було виявлено, що чорнослив збільшує щільність кісткової тканини. Недавні дослідження у жінок в постменопаузі показали, що вживання сушених слив пов'язано зі збільшенням мінеральної щільності кісткової тканини, що може перешкоджати розвитку остеопорозу.

Споживання сухофруктів - ефективний спосіб збільшити загальне споживання фруктів і овочів.