Агарикус гриб
Агарикус, або модринова губка, або листяний гриб.
- Хороший діуретик, який можна використовувати для коригування хронічну набряклість при хворобах серця, ниркової недостатності і внутрішньочерепному тиску, обумовленому гідроцефалією.
- Витяжки з цього гриба не тільки знімають больові відчуття при артритах і артрозах, але і сприяють відновленню хрящової тканини.
- Зниження рівня холестерину і очищення судин від холестеринових відкладень призводить до зниження артеріального тиску і запобігає ризик інсультів і інфарктів.
- Знижується рівень тривожності, дратівливості, відновлюється повноцінний сон.
- Агарикус надає очищаючу дію на печінку, завдяки полисахариду ланофилу. Поліпшується відтік жовчі, жири, які потрапляють з їжею, ферментують і розщеплюються, завдяки чому йде зниження маси тіла.
Модринова губка вважається одним з кращих засобів боротьби із зайвою вагою. Вага надовго стабілізується.
Рецепти приготування гриба агарикуса:
Одну чайну ложку висушеного та подрібненого агарикуса залити 100 мл окропу і настоювати на водяній бані не менше 40 хвилин. Потім дати настоятися відвару 4 години. Чи можна в тих же пропорціях засипати гриб в термос, залити 100 мл окропу і настоювати ніч. Процідити і приймати по 1 ст. ложці 3 рази в день перед їжею, за 20-30 хвилин до вживання їжі. Зберігати відвар в холодильнику можна не більше 2-х діб. Приймають відвар курсами по 14 днів з 3-х місячними перервами.