Хурма сушена дольками Вірменія
Сушена хурма дольками з Вірменії дуже смачний сухофрукт і в народі її нерідко звуть «природними ласощами або цукеркою». Особливо смачно потроху їсти хурму з чаєм, а перевага солодощі в тому, що нею можна насолоджуватися круглий рік (на відміну від свіжих плодів, які можна придбати тільки в певний сезон). Плоди відрізняються високою концентрацією вітаміну С і прекрасними смаковими якостями.
Сушена хурма - їжа незвичайна і досить рідкісна. Її рясно і часто вживають в Японії, де називають «Хошігакі». Це самостійне блюдо, яке вживається окремо від інших продуктів. А ось в Кореї з сушеної хурми прийнято робити пунші.
Хурма сушена здійснює позитивний вплив на органи шлунково-кишкового тракту, підвищує апетит, володіє протизапальними властивостями, виводить токсини з організму, а також володіє профілактичною властивістю проти онкології.
Багато хто помилково вважає білий наліт на поверхні сухофрукту цвіллю. Це не так! В процесі усушки, фруктоза, якої дуже багато в хурмі, виходить назовні. Тому, білий наліт на поверхні плода - це НЕ ПЛІСНЯВА, А ФРУКТОЗА.
Поживна цінність.
Енергетична цінність в 100 г продукту:
- білки - 3,4 г;
- жири - 0,8 г;
- вуглеводи - 57,9 г.
- Калорійність - 278 Ккал.
Умови зберігання.
Зберігати у відкритому пакуванні при температурі від + 10 ° С до + 25 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.
Країна походження.
Вірменія.