Іван - чай ферментований
Напій на основі завареного іван-чаю володіє приємним смаком і ароматом, він не тільки чудово втамовує спрагу (як в гарячому, так і в холодному вигляді), але також володіє широким спектром оздоровчої дії, тонізує, знімає втому, додає сили і бадьорості. Не містить кофеїн, щавлеву кислоту і пуринові основи, на відміну від чорного чаю або кави. Настої і відвари листя іван-чаю мають сильну протизапальну і обволікаючу властивості, зумовлені танинами і слизом (полісахариди).
Чоловікам кипрей корисний для профілактики і лікування простатиту і аденоми простати. Іван-чаєм лікують недокрів'я, виразки, рани, запалення носа і горла, порушення обміну речовин і запалення слизових оболонок, захворювання нирок і печінки, серцево-судинної та сечостатевої систем.
Умови зберігання.
Зберігати при температурі від + 3 ° С до + 20 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.