Кунжут чорний
Кунжут є трав'яниста рослина із сімейства Педалієвих. Це давня культура, яка ще з давніх давен використовувалася для приготування страв і в лікувальних цілях. Насіння цієї рослини мають темно-бурий колір, але після термічної обробки набувають чорного забарвлення.
Чорний кунжут - це насіннєвидні зерна, які мають яскраво-виражений насичений горіховий аромат і смак. У ньому відсутня дещиця кислинки, яка спостерігається в смаку світлого насіння.
Всі корисні властивості чорного кунжуту обумовлюються насиченим вітамінізованим складом, який включає велику частину вітамінів, а також цілий ряд мікроелементів, в числі яких цинк, мідь, залізо, калій, селен та інші. Так, в 100 грамах міститься вся добова норма кальцію, необхідна людині.
Чорний сезам, купити який варто всім, хто має проблеми з метаболізмом, також він є відмінним антиоксидантом, запобігає передчасному старінню організму, сприяє очищенню від шлаків і навіть допомагає позбутися від зайвих кілограмів.
Крім того, чорне насіння застосовують в створенні багатьох десертів, як присипка до булочок і хліба, а також як інгредієнт салатів і супів.
Поживна цінність.
Енергетична цінність в 100 г продукту:
- білки - 19,4 г;
- жири - 48,4 г;
- вуглеводи - 12,2 г.
- Калорійність - 565 Ккал.
Пакування
- 100 г - пакет дой-пак з zip-lock замком;
- 300 г - пакет дой-пак з zip-lock замком;
- 600 г - пакет дой-пак з zip-lock замком;
- 1000 г - пакет дой-пак з zip-lock замком.
Країна походження.
Узбекистан.