Кунжутна олія
У кожного з нас, безумовно, була можливість спробувати кунжут в різних стравах, але не всі знають, яка на смак кунжутна олія. Це джерело речовин, що сприяють зміцненню здоров'я, що особливо добре відомо азіатам. Ця олія широко використовується як на кухні, так в медицині і косметології. Вона відігравала дуже важливу роль в стародавній Індії, де її використовували для лікування різних захворювань. Оскільки це повністю натуральний і цінний продукт, ви можете безпечно використовувати його як всередину, так і зовнішньо. Кунжутна олія має великий вплив на нашу шкіру, волосся і внутрішні органи.
Кунжутну олію отримують з насіння білого кунжуту. Її отримують шляхом холодного віджиму цього насіння. Залежно від використовуваної сировини олія може мати різний колір - світлий, темно-жовтий або коричневий. Смак кунжутної олії злегка горіховий і м'який, як і його запах. У промисловості використовуються темно-коричневі кунжутні олії з сильним ароматом. Оскільки кунжутна олія містить багато фитостеринов, вона володіє антиатеросклеротичними властивостями. Це справжній вітамінно-мінеральний коктейль, який обов'язково повинен бути включений в наше меню. Це масло очищає наш організм від токсинів, допомагає позбутися від проблем з запорами, зігріває, знижує рівень холестерину і усуває свербіж шкіри.
Кальцій, що міститься в кунжутній олії, позитивно впливає на щільність кісток. Оскільки це джерело антиоксидантів, вона захищає нас від шкідливих зовнішніх факторів. Присутні в ній активні інгредієнти сприяють росту волосся, запобігають передчасному посивінню пасом і зволожують волосся. Через дуже низький глікемічний індекс діабетики можуть легко вживати кунжутну олію. Також допомагає знизити кров'яний тиск і може використовуватися як природний сонцезахисний крем. До вживання варто вдатися, щоб очистити дихальні шляхи, особливо в разі безперервного вологого кашлю.
Завдяки своєму багатому і різноманітному складу кунжутна олія отримала широке застосування. Ідеально підходить для змащування волосся - як сухих, так і вологих. Найбільш підходить для використання на шкірі обличчя і тіла. Ідеально підходить для очищення, зігріваючого масажу. Кунжутну олію також можна додавати в холодні страви. Запобігає анемії, головним болям і мігрені. Виявляється, вона дуже допомагає в боротьбі зі стресом і проблемами з лактацією. Запобігає розвитку діабету, допомагає вивести токсини з організму, нормалізує рівень холестерину в крові і навіть полегшує симптоми ПМС.
Властивості:
- надає легкий проносний і антипаразитарний ефект;
- сприяє схудненню і перешкоджає відкладенню жирових запасів;
- покращує згортанню крові і підвищує кількість тромбоцитів;
- допомагає знизити тиск;
- регулює рівень цукру в крові;
- знижує рівень «поганого» холестерину;
- покращує стан шкіри і волосся;
- допомагає при застудах і захворюваннях дихальної системи;
- має антиоксидантну та протизапальну дію.
Умови зберігання.
Тримати подалі від прямих сонячних променів при температурі від + 4°С до + 10°С - 1 місяць з дня пресування.