Курага (кайса) шоколадна
Курага (кайса) шоколадна, по-іншому її також називають темна курага або органік. Саме цей вид містить в собі меншу кількість шкідливих речовин і найбільше число корисних компонентів.
Темна курага має шоколадний колір, приємний абрикосовий смак, та поєднання солодкості з дещицею кислинки. При цьому всі плоди мають приблизно однаковий розмір. Завдяки таким якостям темну курагу часто використовують для прикраси всіляких страв, в декоруванні тортів і інших кондитерських виробів. Крім того курага відмінно підходить для легкого і, одночасно, поживного перекусу протягом дня і її вживання в якості самостійного десерту під чай або каву.
Темна курага, купити яку варто кожному для поповнення запасу вітамінів в організмі, містить в своєму складі вітамінні речовини групи В, пектин, калій, залізо, різні кислоти і інші корисні компоненти. Щоденне вживання цього сухофрукту в невеликій кількості дозволяє проводити профілактику онкологічних захворювань, авітамінозу, захворювань серця і судин.
Поживна цінність.
Енергетична цінність в 100 г продукту:
- білки - 3,39 г;
- жири - 0,51 г;
- вуглеводи - 62,64 г.
- Калорійність - 241 Ккал.
Умови зберігання.
Зберігати при температурі від + 3 ° С до + 20 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.
Країна походження.
Туреччина.