Лілія квіти
Вживання квітів лілії в їжу в Китайській кухні має довгу історію.
Зазвичай збирають і висушують ще не розпущені бутони жовто-зеленого кольору. Квіти мають злегка кисло-солодкий смак і приємні хрусткі властивості. Вони прекрасно підходять для додавання в супи або при смаженні. Добре поєднуються з деревними грибами муер, цвітною капустою. Також проварені з додаванням спецій квітки лілії можна подати як окрему страву, яка також може бути прекрасною закускою до міцних напоїв.
Попередньо перед обробкою квітки лілії необхідно промити в холодній воді, потім вимочити в теплій воді протягом 20 хвилин. Вживати в їжу тільки вимочені квіти лілії не рекомендується, непроварені квіти мають невелику гіркоту, яка при варінні видаляється, але не переходить в блюдо.
Умови зберігання.
Зберігати при температурі від + 3 ° С до + 20 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.