Лисичка гриб сушений
Сушені гриби лисички. Карпати.
Рецепти та застосування лисичок:
Для лікування сушені лисички перетирають перед застосуванням порошок. 1 ч. ложку розчиняють в 100 мл води і дають настоятися 30 хвилин. Вживають за годину до їди, разом з осадом. Доза щоденного прийому – від 1 до 4 чайних ложок.
Популярна і така лікарська форма, як настоянка. Саме спиртова настоянка лисичок приймається від глистів. Для її приготування можна використовувати як сирі, так і висушені плодові тіла. На 150 мл горілки або спирту (40%) кладуть 2 ст. л. сухих або 3 ст. л. сирих подрібнених грибів. Настоюють в прохолодному місці, можна в холодильнику, протягом двох тижнів. Приймають по 1 ч. ложці перед сном.