Мак кондитерський
Мак - давня рослина, насіння якої довгий час використовуються людьми не тільки в приготуванні страв, але й лікувальних цілях. Його свіже насіння відрізняється приємним, ніжним горіховим смаком і запахом. Помірно солодкі вони є висококалорійною спецією, яка більш ніж на половину складається з жирів, а також містить у своєму складі цукор і білок.
Найчастіше мак використовується в кулінарії. Трохи обсмаженим насінням прийнято посипати хліб, булочки, рулети та інші вироби. І з додаванням попередньо замоченого насіння або проварені в сиропі, виготовляють начинки для різних пирогів.
Користь маку давно відома фахівцям - на його основі розробляються багато спазмолітичних або болезаспокійливих препаратів. А, наприклад, відвар на молоці з маку може використовуватися як відхаркувальний або заспокійливий засіб, що сприяє хорошому сну.
Купити мак кондитерський тепер можна від 100 грам і в зручній упаковці! Оцініть на собі всі унікальні властивості цього смачного продукту.
Поживна цінність.
Енергетична цінність в 100 г продукту:
- білки - 17,5 г;
- жири - 47,5 г;
- вуглеводи - 2,0 г.
- Калорійність - 505 Ккал.
Умови зберігання.
Зберігати при температурі від + 3 ° С до + 20 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.
Країна походження.
Україна.