Олія абрикосової кісточки
Абрикосову олія отримують шляхом холодного віджиму ядра цього смачного фрукта. Використовувалася ця олія древніми знахарями і цілителями протягом тисяч років для лікування різного роду недугів. Зараз ця олія, в основному, використовується в косметологічних цілях. Проте, люди не забувають, що це потужна зброя в терапії багатьох недуг і прекрасний інгредієнт в кулінарії.
В кулінарії олію можна використовувати для приготування соусів і заправок для салатів і каш, крім того вона може додати ніжну горіхово-фруктову нотку в будь-які готові страви.
Використовується як базова олія при приготуванні різних масок для волосся і шкіри, добре поєднується з іншими базовими та ефірними оліями.
В якості харчової добавки для дорослих приймати по 1-2 чайних ложки в день. Слід почати прийом з 1/2 чайної ложки (з невеликою кількістю їжі) і поступово збільшити дозу протягом декількох днів або приймати в дозуванні, зазначеному вашим лікарем.
Властивості:
- сприяє загоєнню ран, опіків і тріщин;
- прискорює регенерацію слизових оболонок;
- підвищує імунітет і покращує опір організму вірусам і бактеріям;
- має протизапальну дію;
- покращує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає впоратися з запорами;
- знижує рівень холестерину і тиск;
- покращує роботу серця і зменшує ризик захворювань серцево-судинної системи;
- має антиоксидантну дію і бореться з вільними радикалами, тим самим захищаючи клітинні мембрани і уповільнюючи старіння;
- нормалізує обмін речовин;
- зволожує шкіру і регулює вироблення шкірного сала.
Умови зберігання.
Тримати подалі від прямих сонячних променів при температурі від + 4°С до + 10°С - 4 місяці з дня пресування.