Шовковиця сушена
Сушена шовковиця багата вітамінами групи В, вітаміном К, аскорбінкою. Містить пектини, ефірні олії, дубильні речовини. Порівняно з іншими ягодами містить багато калію, кальцію, фосфору.
Але далеко не всі знають, що дана ягода належить до 20 загальновизнаних СУПЕРФУДІВ поряд з ягодами годжі, насінням чіа, паростками пшениці. Це означає, що у шовковиці міститься підвищена кількість корисних речовин усіх видів. Вживання в їжу сушеної шовковиці благотворно впливає на серцевий м'яз, підтримує баланс у період посилених розумових навантажень, діє як сечогінний і жовчогінний засіб.
Поживна цінність.
Енергетична цінність в 100 г продукту:
- білки - 10 г;
- жири - 2,5 г;
- вуглеводи - 77,5 г.
- Калорійність - 372 Ккал.
Умови зберігання.
Зберігати при температурі від + 3 ° С до + 20 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.
Країна походження.
Україна.