Вишня (цукат)
Вишня цукат - це корисний і приємний на смак смаколик, який виготовляється зі свіжих ягід шляхом їх висушування. Сухофрукт відмінно підходить для готування різних блюд в період відсутності свіжих фруктів, так як має тривалий термін зберігання при дотриманні певних умов.
Вишня в'ялена завдяки спеціальній технології сушіння і відсутності термічного впливу зберегла всі свої корисні компоненти. Вона є джерелом міді, заліза, фосфору, вітамінів С, B, PP, E і багатьох інших елементів. В'ялена вишня, користь якої прирівнюється до користі свіжої ягоди, також зберігає всі початкові смакові якості, роблячи їх більш насиченими і яскраво вираженими.
Присутність в цьому сухофрукті заліза і міді, робить його відмінним продуктом, що підвищує гемоглобін. А наявність глюкози забезпечує запас енергії і сил на цілий день. При цьому в продукті відсутній холестерин і будь-які жири, тому вона відноситься до дієтичних ласощів і є прекрасним антиоксидантом.
Цікавим фактом є те, що купити в'ялену вишню фахівці активно радять людям, які відмовилися від куріння, так як вона допомагає позбутися від нікотинової тяги.
Також це відмінне доповнення для приготування кондитерських страв або компотів.
Поживна цінність.
Енергетична цінність в 100 г продукту:
- білки - 4,0 г;
- жири - 2,6 г;
- вуглеводи - 69,0 г.
- Калорійність - 276 Ккал.
Умови зберігання.
Зберігати при температурі від + 3 ° С до + 20 ° С і відносній вологості повітря не більше 70% - 12 місяців.
Країна походження.
Китай.