0

Ми обираємо для Вас найкраще!

Режим роботи

Пн-Пт 09:00 - 19:00
Сб, Нд вихідні

Телефони

068 810 75 77  Viber/Telegram

050 237 60 74 

Доставка по Україні

  • Новою поштою
  • Укрпоштою
  • кур'єром до дверей
  • безкоштовно від 2000 грн

Зручна оплата

  • на розрахунковий рахунок
  • накладений платіж
  • готівкою кур'єру
  • он-лайн оплата

Швидка доставка

  • відправка в день замовлення

Гарантія

  • обмін/повернення товару на протязі 14 днів

 

Шипшина плоди

Артикул:
168
Упаковка:
Оптова ціна договірна!
Є в наявності
Кількість

Загальний опис шипшини

Шипшина яблунева (Rosa villosa, синонім R. pomifera) – це щільний, прямостоячий кущ родини розових, що досягає висоти 1,5–2 м. Її стебла та квітконосні пагони вкриті прямими, нерідко трохи відхиленими вгору або вниз шипами. Листки великі, непарноперисті, густо вкриті волосками та залозками. Квітки темно-рожевого кольору, зібрані у малоквіткові суцвіття або поодинокі. Плід – пурпуровий, кулястий або майже кулястий, великий, покритий залозисто-щетинистими волосками​.Лікар….

Поширення шипшини

Шипшина яблунева поширена майже по всій території України. Росте у чагарниках, на узліссях, у рідколіссі, на урвищах та вздовж лісових струмків​.

Заготівля і зберігання ягід шипшини

Заготівля плодів здійснюється аналогічно до шипшини травневої. Ягоди збирають після повного дозрівання, висушують у сушарках або духовках при температурі 80–100°C. Зберігають у сухому прохолодному місці протягом 2 років​.

Хімічний склад плодів шипшини

Хімічний склад шипшини яблуневої подібний до шипшини травневої, але з дещо іншим співвідношенням компонентів​.

Фармакологічні властивості і використання шипшини плодів

Шипшина яблунева має загальнозміцнюючу, імуностимулюючу, протизапальну, жовчогінну, сечогінну та антиоксидантну дію. Використовується для профілактики та лікування гіповітамінозу, анемії, захворювань печінки, шлунково-кишкового тракту, а також для зміцнення судин та нормалізації обміну речовин​.

Від яких хвороб лікують сушені плоди шипшини

Шипшина яблунева корисна при авітамінозі, анемії, ослабленому імунітеті, захворюваннях печінки, гастритах, виразковій хворобі, атеросклерозі, гіпертонії, порушенні обміну речовин, жовчнокам’яній та нирковокам’яній хворобі​.

Лікарські форми і інструкція з приготування ягід шипшини

Настій:

2 ст. ложки сухих ягід залити 500 мл окропу, настояти 6–8 годин у термосі. Вживати по 100 мл 2–3 рази на день.

Відвар:

1 ст. ложку подрібнених ягід залити 250 мл окропу, варити 10 хвилин, настояти 1 годину. Пити по 50 мл 3 рази на день.

Чай:

1 ч. ложку сушених плодів залити 200 мл окропу, настояти 15 хвилин. Вживати як вітамінний засіб.

Сироп:

1 кг ягід проварити у 1 л води, додати 1 кг цукру, варити до загустіння. Приймати по 1 ч. ложці 2 рази на день​.

Протипоказання і застосування плодів шипшини

Не рекомендовано вживати при тромбофлебіті, схильності до тромбозів, підвищеній кислотності шлунка, гастритах з підвищеною секрецією, виразковій хворобі, а також при індивідуальній непереносимості​.

Перед застосуванням рекомендується обов'язково проконсультуватися з лікарем. Опис та інструкція із застосування наведені виключно з ознайомлювальною метою і не повинна бути використана як керівництво до самолікування. Тільки лікар може ухвалити рішення про призначення препарату, а також визначити дози та способи його застосування.

Схожі товари

Немає в наявності
Актикул:
55 грн
Немає в наявності Коров'як цвіт
Актикул:
130 грн
Немає в наявності
413 грн
Немає в наявності Сосновий пилок
Актикул:
1275 грн
Немає в наявності Ярутка польова (талабан) трава
182 грн
Немає в наявності Яснотка пурпурна трава
108 грн
Вiдгуки про товар
Додати відгук