Лавровий лист
Упаковка:
Оптова ціна договірна!
Лавровий лист (Laurus nobilis) володіє бальзамічним, інтенсивним, свіжим і солодким ароматом з ноткою прянощів.
Використання сушеного лаврового листя в основному орієнтовано на тушковані блюда, куди їх можна додавати цілком або нарізати невеликими шматочками. Прекрасно поєднується з м'ясом дичини, блакитною рибою і бобовими. Надає особливого смаку овочам і рису.
Лавровий лист можна використовувати як сушений, так і свіжий. Однак свіжі листя менш популярні, оскільки вони більш міцні і гіркі. Проте, свіжий лавровий лист дуже корисний для маринування, ароматизації солінь, приготування масел і лаврового оцту.
Лавр зростає по всьому Середземномор'ю в дикій природі, у вологих і тінистих місцях, але до еллінських часів йому не знаходили кулінарного застосування. Його вишуканий аромат міг бути причиною того, що він був присвячений богам Олімпу, головним чином Аполлону, богу мистецтв, поезії і оракулів.
Історично це асоціювалося з успіхом. Фактично, його наукова назва Laurus nobilis походить від латинського, що означає знаменитий, чудовий. А в Римській імперії з його листя робили тріумфальні корони переможних імператорів і генералів. Всім відомий образ Юлія Цезаря, завжди облямований переплетеним лавровим листям. Купити лист лавровий пропонує інтернет-магазин BestNuts.
Країна походження
Грузія